Introductie | Projecten | Contact

         

Archeoplan heeft een jarenlange ervaring op het gebied van behoud en conservering van kwetsbare archeologische en museale voorwerpen. Objecten gemaakt van hout, metaal, leer, natuursteen, keramiek of glas, maar bijvoorbeeld ook gecombineerde materialen, ivoor, botmateriaal of complete skeletten kunnen vaak niet zonder behandeling bewaard, bestudeerd of geŽxposeerd worden.

 
 
 
 

Voorafgaand aan conservering en presentatie van archeologische objecten kan Archeoplan hulp bieden bij het bergen van bijzondere en vaak zware en complexe archeologische objecten volgens een beproefde, in eigen beheer ontwikkelde, methode. Hierdoor kan een lastig, maar voor studie en/of presentatie belangrijk object, snel geborgen worden.

Ons team van materiaaldeskundige conserveringspecialisten en restauratoren garandeert een ethische en esthetische behandeling van voorwerpen uit vele culturen, van de prehistorie tot en met de moderne tijd.

     
 
 
 
 
             

Archeoplan werkt zeer nauw samen met specialisten uit andere disciplines, wanneer dat voor de juiste behandeling van een voorwerp gewenst of vereist is.Bijvoorbeeld voor het verrichten van chemisch onderzoek, legeringonderzoek, C-14 onderzoek of dendrochronologisch onderzoek.

Vanzelfsprekend wordt de behandeling van een object vooraf besproken met de opdrachtgever en vervolgens vastgelegd. Ook tijdens de behandeling blijven wij contact houden met de opdrachtgever. De uitvoering van een museale presentatie van een object bijvoorbeeld, is vaak een proces van kleine stappen.